Social Media Do’s en Dont’s

Op 30 oktober 2015 was Kim Dankoor te gast bij het radioprogramma Dichtbij Nederland (radio 5). De onderwerpen social media, journalistiek en beeldvorming stonden centraal. Naar aanleiding van het interview heeft Kim een aantal social media DO’s en DONT’S geformuleerd:

DO’S

  • Vertel jouw eigen verhaal op social media. Als burger(journalist) hoef je niet meer te wachten op die ene kans bij die ene redactie in Hilversum. Schrijf artikelen, interview mensen, maak issues en oplossingen, die je niet in mainstream media terug ziet, zichtbaar.
  • Gebruik social media om traditionele media uit te dagen. Vind je een media uiting (film, serie, reclame)  te ‘stereotypisch’? Of vind je dat een journalist een te eenzijdig beeld schetst van het nieuws? Laat het weten middels een #trendingtopic of een directe tweet naar de producent.
  • Social media zijn goede platformen om je te profileren. Of je nou ambities hebt op het gebied van journalistiek, politiek, economie, recht of entertainment. Maak optimaal gebruik van deze gratis platformen!

DON’TS

  • Neem de informatie die je op social media vindt niet klakkeloos over.  Heeft iemand een artikel geschreven over een bepaalde kwestie? Check dan altijd de bronnen die de schrijver heeft gebruikt, eventuele verwijzingen in de tekst en kopieer desnoods stukken tekst in de Google zoekbalk (misschien heeft de schrijver geen bronnen vermeld).
  • Realiseer je dat alles wat jij op social media post zichtbaar is voor iedereen. Past de manier waarop jij je online profileert niet bij de cultuur van een bedrijf waar je op dat moment solliciteert? Vraag jezelf dan af hoe graag je die baan wilt of wijzig, indien nodig, jouw online presentatie.
  • Realiseer je dat de meeste mensen een ideale virtuele identiteit construeren. Geen reden om neerslachtig te worden als je het ‘perfecte leventje’ van andere mensen op jouw tijdlijn voorbij ziet komen.

Deel gerust deze tips en de link naar het interview op social media ; ).

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

 

photogrid_1446315407432

Thanks for having me, Dichtbij Nederland!

 

 

It's only fair to share...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin