!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Kritische Inzichten op het gebied van Media @ KIM

KIM in debat over de jongste generatie muziekfans (bron: Eurosonic Noorderslag)


De Oosterpoort, B3 – Panel Room
15:00 – 16:00

De vraag in de titel lijkt makkelijk te beantwoorden. Namelijk: YouTube en Spotify. De jongste generaties muziekfans ontdekken en luisteren muziek online. Populaire muziekstromingen zoals dance, Nederlandstalige hiphop en urban domineren de online playlisten op YouTube en Spotify, terwijl de meer traditionele media moeite lijkt te hebben hierop te anticiperen.

NPO FunX, de publieke zender gericht op stadsjongeren, lijkt daarin de uitzondering met aandacht voor bij jongeren populaire stromingen als dance, rap, urban en R&B. Hoe slaagt FunX erin zich onderscheidend te positioneren en daarmee ook de jongste muziekfans aan zich te binden? Wat is de rol van radio bij talentontwikkeling in de genoemde genres en wat is de visie van FunX hierop? En hoe kan de zender bijdragen aan de emancipatie van niet alleen de genoemde genres, maar ook aan het stimuleren van een meer dominante rol van vrouwen in de muziek?

Moderator: Brian Elstak

KIM is radio host voor een dag!

Tijdens het eindfeest zal Kim Dankoor de live radioshow presenteren. Zij zal in gesprek gaan met de workshop deelnemers en hun ouders. Wat heb je geleerd? Hoe was het om samen te werken? November is de ‘maand van diversiteit’ in Hoograven. Daarom zal Kim ook aan haar gasten vragen wat dat volgens hen is en waarom het belangrijk is.

IMG_20171107_185018

KIM in het WAKE UP magazine

Klik op Continue reading om het interview te lezen.

In gesprek met mediadeskundige Drs Kim Dankoor

KIM host Artist Talk & Drinks AIR (18 augustus 2017) – Marta Zuravskaja

It is our pleasure to invite you to the presentation of our artist in residence Marta Zuravskaja. Join us for an evening of Art & Drinks!
Marta stayed with us since July 1st and wil be staying with us until the end of August. During her residency she worked on the illustrations for a children’s book. Marta will present the illustrations for this book. Our host of the evening is Kim Dankoor. Kim and Marta will be talkin about Marta’s work and her art and practice.
About Marta:
Marta is an artist and art is a huge part of her life. Her creative fields are graphic art, printmaking, illustration, watercolor painting, drawing and fashion design. Marta was born in St-Petersburg, where she finished her secondary education: Art and Aesthetic Lyceum. After that she attended the Academy of Arts in Vilnius and graduated in Graphic Art. Also she was a student in Hojskole pa Helnaes, a little school in Denmark, where she studied contemporary art and ceramics. After graduating from the Academy she moved back to Saint- Petersburg and started to work as a book illustrator and art teacher. https://www.behance.net/martazhur.
Date and time: August 18, 17.30 – 20.00
Address: Kruitberg 1003a, 1104 CA, Amsterdam

KIM als mediacoach voor het (intergenerationele) UP project in de Meern

De komende maanden coacht Kim Dankoor het UP reportersteam in de Meern. De mediatalenten Adem, Adil en Ayoub zullen iedere week vloggen voor speeltuin de Balije. De jonge mediamakers willen graag op bijzondere wijze het contact tussen jongeren en oude(re) bewoners in de wijk vergroten. Elke week laten zij in een vlog zien hoe de verbinding tussen twee generaties tot stand wordt gebracht en wat er in de lessen gebeurt. De razende reporters zullen o.a vloggen over het social mediagebruik van oude(re) buurtbewoners, de Nederlandse geschiedenis en de (be)leefwereld van ouderen in de wijk. Hou website de Balije goed in de gaten, elke week wordt er weer wat nieuws geplaatst!

In onderstaande vlog gaan de workshopdeelnemers op bezoek bij mensen met een psychiatrische beperking.

Een fantastisch eindresultaat! Leuk om dit als introductie te gebruiken.     (Chantal, Lister)

Marketing evenement van Moxi.Biz!

Op 31 mei organiseert Moxi.Biz, een bedrijf waarmee KIM nauwe contacten heeft, het inspiratie evenement “Cultural Marketing: Trends, Brands & lifestyles”. Het programma is gevuld met inspirerende business cases over de kansen van cultural marketing. Met Elvis Osawe (Daily Paper), Janice Deul (Diversity Rules), Rene Romer (TransCity), Abdelaziz Aouragh (Pure Safy Branding), antropologe Marleen de Witte (Universiteit van Amsterdam) en het FUNX media team. Tijdens het evenement passeert Kim Dankoor (KIM) ook even de revue;): wat is haar favoriete reclame en waarom?

Be there!

Cultural-marketing-trends-brands-lifestyles-definitief

MICHAEL E. DYSON IS ON “TEAM KIM” (It’s hard to be what you hardly see)

PhotoGrid_1485531865406 (1) PhotoGrid_1485533661608 (1)

KIM is gastspreker op het symposium cultuureducatie & diversiteit

becomingyou

 

 

 

Klik hier voor aanvullende informatie over de expertmeeting!

 

KIM geeft workshops ‘interviewtechnieken’ op het Globe college

Van 27 tot en met 29 juni heeft Kim Dankoor workshops ‘interviewtechnieken’ gegeven aan tweedejaars studenten van het Globe college.  De leerlingen waren nieuwsgierig, maatschappijkritisch en een tikkeltje bijdehand; de ideale mix voor KIM ;)! De studenten hebben mensen geïnterviewd over de aanslagen in Istanbul, de Amerikaanse presidentsverkiezingen, religie, EK voetbal 2016 en de ‘ideale’ man/vrouw.

Het waren leuke dagen, journalisten in spe! Tot de volgende keer!

globe

Vloggers team KIM op tv!

De deelnemers van KIM’s mediaworkshops in speeltuin de Bloesem hebben meegewerkt aan een item voor het kinderprogramma NooN. Siebe, Dato, Marnix en Giulia vertellen waarover zij vloggen en wat zij tot nu toe hebben geleerd. Kim Dankoor was die dag helaas niet aanwezig. Je kan wel een glimpje opvangen van haar collega’s die in speeltuin de Albatros hetzelfde project uitvoeren! Het item komt in de uitzendingen van 8 juni (woensdagavond op UStad) en 10 juni (vrijdagochtend op RTV Utrecht).

Zie hier alvast een voorproefje:

Kim als mediacoach voor het UP project (Utrecht)

De komende maanden coacht Kim Dankoor het UP reportersteam in Utrecht Zuid. De mediatalenten Dato, Gaia, Giulia, Jiannis, Marnix, Owen, Siebe, Tijn en Rhijn zullen iedere week vloggen voor speeltuin de Bloesem. De kinderen en bewoners willen dat de Bloesem een plek voor iedereen wordt, waar ze samen op Vreedzame wijze zorgdragen voor de spullen, de dieren en elkaar. De razende reporters zullen o.a vloggen over participatie in de wijk, democratie en talenten van jonge en oude(re) buurtbewoners. In hun eerste vlogs laten de reporters zien wat hun favoriete plekken zijn in de speeltuin. Houd website de Bloesem goed in de gaten, elke week wordt er weer wat nieuws geplaatst!

 

 

images-5