KIM hosts the book presentation of Shariff Simmons

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

KIM en FunX Rotterdam (radio interview)

Hip Hop: het is zo’n bekend genre dat het lijkt alsof het er altijd al geweest is, maar dat is natuurlijk niet zo! Hiphop bestaat pas 40 jaar! Hiphopkenner en promovendus Kim Dankoor komt met de dikste hiphopfacts!

Audiofragment   Interview Kim Dankoor (08-11-2018)

FunX logo

KIM interviewt jongeren over de Nederlandse identiteit voor Labyrinth en Het Sociaal en Cultureel Planbureau

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en lijkt het je leuk om met andere jongeren in gesprek te gaan over wat het betekent om Nederlander te zijn? Wij zoeken jongeren voor groepsgesprekken over de Nederlandse identiteit. De gesprekken zullen plaatsvinden in Rotterdam en Zwolle. Deelnemers ontvangen een cadeaubon van €25,-. Meld je aan via de volgende link:  https://bit.ly/2NhaoA2

Check ook het filmpje ‘Jongeren over de Nederlandse identiteit’!

Jongeren over de Nederlandse Identiteit

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en lijkt het je leuk om met andere jongeren in gesprek te gaan over wat het betekent om Nederlander te zijn? Wij zoeken jongeren voor groepsgesprekken over de Nederlandse identiteit. De gesprekken zullen plaatsvinden in Rotterdam en Zwolle. Deelnemers ontvangen een cadeaubon van €25,-. Meld je aan via de volgende link: https://bit.ly/2NhaoA2

Geplaatst door Labyrinth Onderzoek & Advies op Dinsdag 2 oktober 2018

KIM als dagvoorzitter voor COC Nederland

Op 29 september zal Kim Dankoor de federatiedag van COC Nederland presenteren. Tevens zal zij deze dag een panelgesprek over de identiteit en het imago van het COC modereren. Haar gasten zijn Annelien Bredenoord (D66), Sanne Pols (LHBTour) en Carlo Speijk (communicatiedeskundige).

Afbeeldingsresultaat voor coc nl federatiedag

 

 

 

 

KIM als presentatrice op de bijeenkomst ‘Digitaal Burgerschap in het voortgezet onderwijs’

Digitaal burgerschap is het actief en democratisch willen en
kunnen participeren in de digitale wereld, op een respectvolle, gepaste en
verantwoordelijke manier. Kort gezegd: hoe gaan we online met elkaar om?

Aanleiding & doel van de bijeenkomst
Als onderdeel van het project: ‘proeftuinen digitaal burgerschap in het voortgezet onderwijs
(VMBO)’ worden op 20 juni na het eerste jaar de eerste resultaten gepresenteerd. Mira Media
geeft samen met onderstaande partners uitvoering aan deze proeftuinen, welke o.a. voortgekomen
zijn uit ‘Utrecht zijn we Samen’ en de bijeenkomst digitaal burgerschap vorig jaar juni.
In het werkveld zijn verschillende dilemma’s gesignaleerd. In de workshops wordt op deze vragen
een eerste antwoord gegeven. Dit wordt gedaan samen met organisaties die werkzaam zijn in
de scholen en andere wijkorganisaties: Art. 1 Midden Nederland, Pretty Woman, Al Amal,
Bibliotheek Utrecht, JoU en TMI academy.

Voor wie?
Docenten, schoolleiding en -besturen & andere professionals werkzaam met én voor jongeren.

Locatie
Via Nova College: Maartvlinder 7, Utrecht.

KIM als presentatrice/moderator voor de Nederlandse Ambassade in België en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie

On the evening before IDAHOT, the 16th of May, we invite (former) refugees and workers of NGO initiatives from the Netherlands and Belgium to share their personal experiences with us. Both a Dutch and a Belgium NGO will elaborate on recent projects that they offer to facilitate the integration process for LGBTI refugees. Former refugees who have already been helped by services provided by both COC Netherlands and RainbowHouse Brussels will be present to share their experiences with us.

We aim to bring together experience experts and representatives from different countries and institutions in order to reflect on and discuss these important stories and initiatives. The panel will constitute of the NGO workers and former refugees that participated.

Programme

19:30    Registration

20:00    Introductory remarks Wampie Libon (Deputy Ambassador)

20:15    COC Netherlands – Jordan Sowle (Coordinator Cocktail Project Eindhoven)

20:30    RainbowHouse Brussels – Oliviero Aseglio (Project Officer Rainbows United Project)

20:45    Panel discussion with Jordan Sowle, Oliviero Aseglio and former refugees. Moderator: Kim Dankoor

21:30    Concluding remarks followed by informal drinks

22:00    End of Event

Locatie: deBuren, Leopaldstraat 6, Brussel.

Organisatie: de Nederlandse Ambassade en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie in samenwerking met deBuren.

    

KIM geeft workshops ‘Digitaal Burgerschap’

Kim Dankoor zal de komende tien weken workshops Digitaal Burgerschap verzorgen op het VMBO Globe college in Utrecht. Zij zal met eerstejaars en tweedejaars studenten in gesprek gaan over de socio-psychologische effecten van social media, privacy, online/offline identiteit, reclamewijsheid en online informatieverzameling. De workshopdeelnemers zullen ook een vlog maken over hun ervaringen online.

Gerelateerde afbeelding

Kim Dankoor verzorgt ook workshops ‘Popcultuur/Hiphop cultuur’ en ‘nieuwsmedia’. Interesse gewekt? Onder de kopjes ‘INFOKIM’ en ‘KIM geeft mediawijsheidcolleges’ vind je meer informatie over KIMs zienswijze en lespakketten. Nog steeds geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar info@kimbykim.com.

 

KIM als dagvoorzitter voor COC Nederland

Op 24 maart zal Kim Dankoor de federatiedag van COC Nederland presenteren. Tevens zal zij voor deze dag een talkshow produceren en hosten. Haar gasten zijn Sophie Schers (TNN), Barbara Oud (BiDenkTank & Open Bloot), Wally Rosegg (Youth Council), Rohit Vyas (COC Nederland) en Odin Westen (COC Limburg). Zij gaan in gesprek over de emancipatie van de LHBTI gemeenschap, diversiteit, inclusie en gemeentelijke politiek.

20180329_131050

 

 

 

 

 

KIM in debat over de jongste generatie muziekfans (bron: Eurosonic Noorderslag)


De Oosterpoort, B3 – Panel Room
15:00 – 16:00

De vraag in de titel lijkt makkelijk te beantwoorden. Namelijk: YouTube en Spotify. De jongste generaties muziekfans ontdekken en luisteren muziek online. Populaire muziekstromingen zoals dance, Nederlandstalige hiphop en urban domineren de online playlisten op YouTube en Spotify, terwijl de meer traditionele media moeite lijkt te hebben hierop te anticiperen.

NPO FunX, de publieke zender gericht op stadsjongeren, lijkt daarin de uitzondering met aandacht voor bij jongeren populaire stromingen als dance, rap, urban en R&B. Hoe slaagt FunX erin zich onderscheidend te positioneren en daarmee ook de jongste muziekfans aan zich te binden? Wat is de rol van radio bij talentontwikkeling in de genoemde genres en wat is de visie van FunX hierop? En hoe kan de zender bijdragen aan de emancipatie van niet alleen de genoemde genres, maar ook aan het stimuleren van een meer dominante rol van vrouwen in de muziek?

Moderator: Brian Elstak

DR. MICHAEL E. DYSON (CNN) IS ON “TEAM KIM” (It’s hard to be what you hardly see)

PhotoGrid_1485531865406 (1) PhotoGrid_1485533661608 (1)