KIM modereert het gesprek ‘Urban arts hergedefinieerd’

Urban arts hergedefinieerd

Dit programma is onderdeel van de Staat van Zijn. De Staat van Zijn bestaat uit voorstellingen, gesprekken, lezingen, workshops en een expo. Klik hier voor meer info.

Het Digitale Dansgesprek, Let’s Talk’ Let’s Dance bestaat uit online werksessies, georganiseerd en/of gefaciliteerd door de Nederlandse Dansdagen, waarbij we de gehele danssector (en eventueel geïnteresseerd danspubliek) uitnodigen met elkaar in gesprek te gaan over urgente of simpelweg interessante onderwerpen.

In de Meervaart kun je live of via zoom het Dansgesprek ‘Urban arts hergedefinieerd’ volgen.

Urban. Een term die tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt als label voor een bepaalde stijl. Maar wat bedoelen we nu eigenlijk als we iets labelen als Urban? Deze vraag speelt ook een steeds prominentere rol in danswereld. Tijden het digitale dansgesprek: Urban arts hergedefinieerd, stellen we de term Urban centraal. Samen met verschillende makers, programmeurs en dansers uit de danssector die een affiniteit hebben met Urban dans bespreken we de term, wat houdt het in? Wanneer ben je een Urban danser/maker? Waarom hangt urban vaak samen met huidskleur? Betekent Urban per definitie van de straat of kan het ook hoge kunst behoren? Belangrijke vragen die tijdens dit digitale dansgesprek aan bod zullen komen. We hopen tijdens dit gesprek tot een aanzet voor een nieuwe definitie van het woord te komen.

Moderator Kim Dankoor
Panelleden: Perry Gits, Monique Duurvoort, Gregory “Shaggy” Albertzoon, Jolanda Spoel en John Agesilas

Om live aanwezig te zijn kun je een plekje reserveren via de bestel kaarten knop. Wanneer je liever via Zoom meekijkt, meld je dan hier aan:
https://nederlandsedansdagen.nl/join-us-nederlandse-dansdagen

Dit Dansgesprek wordt georganiseerd door Slate Black Arts World (Meervaart & ICK Amsterdam), Nederlandse Dansdagen en NAPK.

It's only fair to share...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin