KIM over inclusie in relatie tot mediawijsheid (Netwerk Mediawijsheid)

“De missie van ons netwerk is: “Nederland mediawijs”. Dat staat voor een Nederland waarin iedereen mediawijs is – of bezig is om dat te worden. Een Nederland waar mensen de voordelen van media kunnen benutten, terwijl ze de risico’s ervan kunnen vermijden.

Door de coronacrisis hebben mensen massaal en in recordtijd een vracht aan nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van (online) media opgedaan. Nu is het moment om door te pakken als netwerk en al die mensen ook de nodige mediawijsheid bij te brengen.

Maar hoe gaan we daarbij om met verschillen tussen mensen? Elk mens heeft door de jaren heen een eigen manier van omgaan met media opgebouwd. Dit hangt samen met bijvoorbeeld levensfase, scholing, culturele achtergrond, religie, gender of maatschappelijke positie. We zullen moeten aansluiten op ieders persoonlijk ‘mediaverhaal’. Hebben wij als organisaties en netwerk wel in huis wat nodig is om op al die verschillende verhalen in te kunnen spelen? Deze vraag roept om zelfreflectie en een kritische blik op hoe wij onszelf organiseren.

In tekst en beeld delen partners van Netwerk Mediawijsheid wat inclusie voor hen betekent. Bekijk de bijdragen van MEE NL, Mira Media, SeniorWeb, Common Frames, Human, Wien’s ontwerperschap, Beeld en Geluid en Netwerk Mediawijsheid.”

Klik hier voor KIMs bijdrage (scroll helemaal naar onderen en gebruik vervolgens de pijltjes om door te bladeren naar Kims audiofragment).
It's only fair to share...Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin